Wie is Marieke?

Mijn naam is Marieke van der Kaaden-Meppelink, de moeder van de Twinkels en de Sprankels. Ik ben opvoedkundige en bied hulp bij tegenslag, verlies en rouw.

 • Verlies in de breedste zin van het woord, dus alles wat iemand als een verlies ervaart, groot of klein.
 • Het is mijn missie om mensen die moeten leven met tegenslag of verlies, een zetje in de rug te geven met mijn inspiratietrajecten. Om met nieuwe veerkracht te kunnen kiezen voor een lichter en luchtiger leven. 
 • Mijn passie ligt bij de zoektocht van mijn cliënten naar een inspirerender en mooier leven, nadat dat leven hen, op wat voor manier dan ook, een slag heeft toegebracht. 
 • ik vind mezelf een no nonsense persoon, ben energiek, sportief, hou van dieren en nog meer van mensen. 

Werkwijze

 • Ik werk (als het kan) kort en krachtig en heb niet de intentie je lang aan mij te te binden. Ik hoor vaak terug dat dat de kracht van mijn inspiratietraject is.
 • Ik werk veel met teksten, collages en verrassend(e) creatieve opdrachten. 
 • Veel mensen maken in korte tijd grote stappen en willen (én gaan) zelf met de inzichten aan de slag! 
 • Ik ben géén therapeut, maar hoop dat mijn inzet een therapeutische en bevrijdende uitwerking heeft. Naarmate ik je beter leer kennen, durf ik het aan om jou uit te dagen met leuke en verrassende opdrachten. En soms ook moeilijke en confronterende zaken te aan te snijden

Opleiding, levenswandel en werkervaring 

 • Ik studeerde van 1978 tot 1985 ‘opvoedkunde’ aan R.U. Leiden 1985 (drs. Klinische-en orthopedagogiek). Een gedegen opleiding op zak dus, maar heb daar geen kind ‘live’ gezien tot mijn fantastische eindstage op de creatieve therapie van kinderpsychiatrisch centrum Curium
 • En daarna … geen baan te krijgen: je was te hoog opgeleid of je had te weinig werkervaring. Ik wist van alles een beetje en van niets genoeg, vond ik. Wat miste ik ménsen en praktische handvatten in de zee van saaie en taaie theorie. 
 • Ik heb tijdens mijn studententijd vele SnowCamp Jeugdskireizen van de Nederlandse Ski vereniging geleid. Na mijn afstuderen pakte ik de kans om op de afdeling Reizen de werving en selectie van de Staffers te gaan doen.
 • In 1988 ging ik voor een jaar met mijn echtgenoot mee naar Venda, een thuislandje in Afrika, wat helaas het einde betekende van die leuke baan. 
 • Er kwamen drie prachtige ‘kleine Kaadjes’ in ons leven én een hond. In 1993 zijn we van Bennebroek naar verhuisd naar Hillegom, waar we tot 2018  een ouderwetse huisartsenpraktijk aan huis hadden. Daar doe ik allerhande werkzaamheden (die niet altijd mijn hart hadden).
 • Toen onze jongste naar school ging, werd het weer tijd voor mijn eigen carrière. Ik werkte een aantal jaren als teamleider op Bureau Slachtofferhulp in de Haarlemmermeer. Een drukke en veeleisende baan, die lastig te combineren bleek met een gezin én een huisartsenpraktijk aan huis. 
 • Rond de millenniumwissel deed ik zelf een aantal (uitdagende, soms confronterende en uiteindelijk inspirerende) persoonlijke groei-trajecten. 
 • Van de hobbels en bobbels op dat pad heb ik (na het nodige verzet) ook geleerd. De meest confronterende ervaringen bleken uiteindelijk vaak mijn grootste cadeaus en ‘de investering’ meer dan waard. Dat hoop ik ook voor mijn cliënten. 
 • De trajecten bij Spirit Coaching van Mahatma (Toine Revier) brachten me enorm veel inspiratie. 
 • Een indrukwekkende training bij Stichting Achter de Regenboog (die  kinderen hulp te biedt bij rouw en verlies) van twee bevlogen orthopedagogen, Annet Weijers en Petra Penning was van onschatbare waarde. Het is de basis geworden voor wat ik nu al weer bijna 20 jaar doe. Hun methode Het leven duurt een leven lang gebruik ik nog steeds als praktische leidraad voor mijn werk met kinderen.
 • Ik heb in 2002 mijn baan als beroepskracht bij Slachtofferhulp opgezegd. Tijd om mijn hart te volgen! Ik schroefde een bord op de deur Marieke van der Kaaden coaching. De geboorte van mijn coachingbedrijf Twinkels & Sprankels! 

De meeste cliënten gaan voor een individueel traject, maar losse maatwerkconsulten, een groep of gezins-sessies, het is allemaal mogelijk bij mij. Van 4 tot 104.

Mijn workshops zijn geschikt voor 12 jaar en ouder en bij sommige workshops is de insteek is soms wat luchtiger. 

Het gratis oriënterend gesprek bij de overweging voor een traject is een mogelijkheid voor jou om te kijken of jij met mij in zee wilt én voor mij om te kijken of ik voor jou de juiste persoon ben. 

Als je besluit dat je (nog) niet toe bent aan deze reis, hoop ik oprecht dat het beter met je zal gaan, dat je op eigen kracht of misschien bij een andere hulpverlener gaat vinden wat je wilt en wat je nodig hebt. 

Ik wens jou

Menu