Marieke…

No nonsense persoon, energiek, sportief, dierenvriend en mensenmens. Voor de grap noem ik mezelf wel eens de ‘moeder’ van de Twinkels en de Sprankels. 

Het is al ruim 15 jaar mijn missie om mensen die moeten leven met tegenslag of verlies, groot of klein, een zetje in de rug te geven met mijn zelf ontwikkelde inspiratietrajecten. Samen met mijn cliënten (van 4 tot 104 jaar) ga ik op zoek naar nieuwe veerkracht. Om te kunnen (en mogen) kiezen voor een lichter en luchtiger leven.

Mijn passie ligt bij de zoektocht van mijn cliënten naar een gelukkiger leven, nadat dat leven hen, op wat voor manier dan ook, een slag heeft toegebracht.

Mij wordt regelmatig gevraagd waarom ik dit werk doe. In de reviews staan de antwoorden! Ja, de problematiek is vaak zwaar, het verdriet zo invoelbaar heftig.  Het is dan zo bijzonder om te zien dat mensen aarzelend (en met vaak met behoorlijk wat scepsis) toch met mijn bijzondere opdrachten aan de slag gaan en binnen relatief korte tijd al ervaren dat het wat beter gaat! Het is fijn om te horen dat ze (uiteindelijk) blij zijn met de stap die ze hebben kan ik me niet wensen!

Als je ook hulp wil bij een heftig verlies is het Punt?Komma! traject een goede keuze. Verlies is voor mij alles wat door iemand als een verlies ervaren wordt. Het thema ‘keuzes’ speelt bij dit traject een belangrijke rol.

Ervaar je tegenslag? Zit je met een dilemma? Sta je op een kruispunt in je leven om het roer om te gooien en kom je er op eigen kracht niet uit? Dan is One Life, live it! misschien iets voor je.

Je kunt ook losse consulten boeken bijv. bij opvoedproblemen of rouw binnen het gezin. Kijk eens in de agenda naar thema-workshops. Ik heb voor komend voorjaar bijvoorbeeld ook een hele leuke pilot in de maak: ‘Ga eens winkelen in je eigen kast!’ 

Twinkels en Sprankels Marieke van der Kaaden

Mijn werkwijze

 • Ik werk (als het kan) kort en krachtig en heb niet de intentie je lang aan mij te te binden. Vaak hoor ik terug dat dát de kracht van mijn inspiratietraject is.
 • Ik werk veel met teksten, collages en verrassend(e) creatieve opdrachten. 
 • Veel mensen maken bij mij in korte tijd grote stappen en gaan al snel geïnspireerd zelf met de inzichten aan de slag. 
 • Ik ben géén therapeut, maar hoop dat mijn inzet een therapeutische en bevrijdende uitwerking heeft. Naarmate ik je beter leer kennen, durf ik het aan om jou uit te dagen met leuke en verrassende opdrachten. En soms ook moeilijke en confronterende zaken te aan te snijden…

Opleiding, levenswandel en werkervaring

 • Ik studeerde van 1978 tot 1985 ‘opvoedkunde’ aan R.U. Leiden 1985 (drs. Klinische-en orthopedagogiek). Een gedegen opleiding op zak dus, maar heb daar geen kind ‘live’ gezien tot mijn fantastische eindstage op de creatieve therapie van kinderpsychiatrisch centrum Curium
 • En daarna … geen baan te krijgen: je was te hoog opgeleid of je had te weinig werkervaring. Ik wist van alles een beetje en van niets genoeg, vond ik. Wat miste ik ménsen en praktische handvatten in de zee van vaak saaie en taaie theorie. 
 • Tijdens mijn studententijd heb ik vele SnowCamp Jeugdskireizen van de Nederlandse Ski vereniging geleid. Na mijn afstuderen pakte ik de kans om op de afdeling Reizen de werving en selectie van de Staffers te gaan doen.
 • In 1988 ging ik voor een jaar met mijn echtgenoot mee naar Venda, een thuislandje in Afrika, wat helaas het einde betekende van die leuke baan. 
 • Er kwamen drie prachtige ‘kleine Kaadjes’ in ons leven én een hond. In 1993 zijn we van Bennebroek naar verhuisd naar Hillegom, waar we tot 2018  een ouderwetse huisartsenpraktijk aan huis hadden. Daar doe ik allerhande werkzaamheden (die niet altijd mijn hart hadden).
 • Toen onze jongste naar school ging, werd het weer tijd voor mijn eigen carrière. Ik werkte een aantal jaren als teamleider op Bureau Slachtofferhulp in de Haarlemmermeer. Een drukke en veeleisende baan, die lastig te combineren bleek met een gezin én een huisartsenpraktijk aan huis. 
 • Rond de millenniumwissel deed ik zelf een aantal (uitdagende, soms confronterende en uiteindelijk inspirerende) persoonlijke groei-trajecten
 • Van de hobbels en bobbels op dat pad heb ik (na het nodige verzet) ook geleerd. De meest confronterende ervaringen bleken uiteindelijk vaak mijn grootste cadeaus en ‘de investering’ meer dan waard. Dat hoop ik ook voor mijn cliënten. 
 • De trajecten bij Spirit Coaching van Mahatma (Toine Revier) brachten me enorm veel inspiratie. 
 • Een indrukwekkende training bij Stichting Achter de Regenboog (die  kinderen hulp biedt bij rouw en verlies) van twee bevlogen orthopedagogen, Annet Weijers en Petra Penning was van onschatbare waarde. Hun methode Het leven duurt een leven lang gebruik ik nog steeds als praktische leidraad voor mijn werk met kinderen.
 • Ik heb in 2002 mijn baan als beroepskracht bij Slachtofferhulp opgezegd. Tijd om mijn hart te volgen! Ik schroefde een bord op de deur Marieke van der Kaaden coaching. De geboorte van mijn eigen bedrijf Twinkels & Sprankels! 

Mijn inspiratietrajecten zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar tot volwassenen van 104. De meeste cliënten gaan voor een individueel traject, maar losse maatwerkconsulten, een groep of gezins-sessies, het is allemaal mogelijk bij mij.

Mijn workshops zijn geschikt voor 12 jaar en ouder en bij sommige workshops is de insteek is soms wat luchtiger. 

Het gratis oriënterend gesprek bij de overweging voor een traject is voor jou een mogelijkheid om te kijken of jij met mij in zee wilt én voor mij om te kijken of ik voor jou de juiste persoon ben. 

Als je besluit dat je (nog) niet toe bent aan deze reis, hoop ik oprecht dat het beter met je zal gaan, dat je op eigen kracht of misschien bij een andere hulpverlener gaat vinden wat je wilt en wat je nodig hebt. 

oriënterend gesprek aanvragen

Ik wens jou


Twinkels en Sprankels logo