Wegwijzer naar jouw Nieuw NU

Maar nu JIJ! 

  • Waar ben jij naar op zoek?
  • Waar verlang jij naar?
  • Wat wil je en wat heb je nodig?
  • Hoe krijg je wat je wilt en wat je nodig hebt

Bekijk deze wegwijzer eens om te verkennen wat je op je reis naar dat Nieuw Nu tegen kan komen. Ik beloof je, als een echte touroperator, aan het eind van je reis meer lucht, meer licht en meer levenskracht.

Op dit moment kun je je dat misschien nauwelijks voorstellen…

Je hoofd. Je hart. Je lijf. Je toekomst: op slot door iets naars dat in je leven is gekomen en je nacht en dag beheerst. Het maakt je eenzaam en verdrietig en heeft je beroofd van al je levenslust.

Op de reis naar jouw Nieuw Nu komen er veel ‘Cadeautjes’ langs. Vaak zijn het teksten. Als je ze van me aanpakt zijn ze voor jou, om in je hart sluiten.

De allerkleinste maar ook heel krachtige is Ja, maar = nee.

Als je jezelf vaak ja maar hoort zeggen, is daar op zich niet zo veel mis mee. Het gaat mij erom dat je je realiseert wat er gebeurt: weinig ja en veel waarom je iets niet wilt….

De beroemde dr. Phil zou zeggen Je kunt niet(s) veranderen zonder eerst te erkennen dat iets speelt.

Soms zijn de cadeautjes onherkenbaar als cadeau (zoals misschien bovenstaand cadeautje van die kale talkshowhost).

Vind je het niks, dan zijn ze niet voor jou of je bent nog niet klaar om ze uit te pakken. Dan geef je ze gewoon aan me terug.

Als je jezelf ja, maar hoort zeggen op mijn suggestie aan jou om zo’n traject te gaan doen met in je achterhoofd niet nu of misschien betekent dit dan serieus dat je op dit moment niet verlangt naar meer lucht, meer licht en meer levenskracht?

Je verdriet is mogelijk veel te vers om een stap te kunnen zetten.

Bepaal of je wat ik hier aanreik een kans wil geven, anders is het zonde van je investering.

Morgen dan? Morgen is vandaag NU… Een klein stapje misschien? Je zit dit nu toch te lezen, zou het kunnen zijn….. Lees eerst maar even verder want er komt zo een belangrijk mini-uitstapje in beeld.

Wat wil je en wat heb je nodig?

Als je bij mij aan de slag gaat, krijg je deze belangrijke vragen al snel voorgeschoteld.

Veel van mijn cliënten hadden echt geen idee wat ze willen en nodig hebben. Ze weten vaak alleen dit: hun gemis beheerst hun leven compleet en dat willen ze niet langer.

Om de antwoorden helder te krijgen heb ik een mini-uitstapje voor je: een opdracht. Lees deze eerst maar eens door en neem dan je besluit of je dit ‘Cadeau’ van me aanpakt.

MINI-UITSTAPJE!

De vragen Wat wil je en wat heb je nodig? zijn dus best belangrijk. Maak daarom echt tijd voor jezelf. Ga in je eentje op pad. Ga een wandeling maken, zak neer in een eenzame duinpan of op een verdrietige boomstam.

Stormt het? Laat je haren wapperen! Voel…
Regent het? Laat je natregenen! Voel…
Schijnt de zon? Laat de warmte toe! Voel…

Denk eens écht na over wat je wilt
Denk eens écht na over wat je nodig hebt

Denk eens écht na over wie je nodig hebt

Hoe verdrietig ben je ?
Hoe verdrietig wil je blijven?
Maakt deze vraag je nog verdrietiger?
Laat je tranen maar stromen, het is maar water op je wangen…

Als je de antwoorden helder hebt, neem dan ruim de tijd om je verlangens zorgvuldig op te schrijven.

Gedaan? Je hebt de eerste stap gezet! (misschien wel de moeilijkste!)

Voelen jouw antwoorden nog niet helemaal compleet? Hoe zorgvuldiger je je antwoorden neerzet, hoe beter ik je kan helpen. We zouden er samen aan kunnen werken en dan ga ik ervoor zorgen dat je uitroeptekens krijgt!

Hoe krijg je wat je wilt en wat je nodig hebt?

Stel dat deze oefening je een beetje op weg hielp om een beeld te krijgen van wat je wilt en wat je nodig hebt, wordt het tijd wat meer te vertellen over het hoe!

Ik ga je dus uitdagen om de sleutels van een nieuw en gelukkiger NU te gaan zoeken.
In je Twinkels en Sprankels-traject komen er van allerlei exemplaren op je pad. Als ze krom of roestig zijn is er wat extra werk aan de (T)winkel. Het kan even duren, maar ineens ligt er onderweg eentje naar je te roepen.

Dan ben je er nog niet. Als je zo’n sleutel niet oppakt en in het slot ‘van je toekomst’ steekt, zul je nooit weten waar die sleutel toegang tot geeft. En geen stap kunnen maken naar een gelukkiger leven.

Ik help je daarbij, ik vraag zonodig wat de stap moeilijk voor je maakt, geef je soms een duwtje of een plaagstoot. Soms is dat confronterend, maar altijd met respect naar jou. (Ik zou zomaar tegen je kunnen zeggen Proberen of van plan zijn is geen actie…)

Soms doe ik een een mini-oefeningetje van nog geen minuut met je. Een andere keer geef ik je een uitdagende huiswerkopdracht. Het effect zal je verbazen. In het menu vind je de sleutels tot de mogelijkheden, van een los consult tot een traject.

Zolang je je verschuilt achter iets (nog) niet (willen) weten kom je er niet achter welke mogelijkheden er voor je toekomst in het verschiet liggen en zal je leven niet veranderen.

Op het moment dat je bewust gaat nadenken over zaken, verandert er wel degelijk iets, ook al doe je er niets mee!

‘Niet weten’ maakt plaats voor een actieve keuze, namelijk om iets wel of niet te gaan doen met wat je nu weet

Nu ben jij verantwoordelijk geworden voor wat je met die informatie doet en je kunt je niet langer meer verschuilen achter ‘niet weten’.

Het goede nieuws: ‘weten’ en daarna bewust kiezen maakt je regisseur van je toekomst. (‘Nee dank je’ is ook een keuze! En helemaal o.k.)

Ga je iets doen met de informatie op deze website?

Menu