Rouwverwerking Haarlem en omgeving

Verlies hoort bij het leven, maar dat maakt het niet makkelijk om hiermee om te gaan. Verlies komt namelijk in alle vormen en maten. Van het verlies van een dierbare of een ongeboren kindje, het verlies van vertrouwen in artsen, het verlies van je schoonheid door ouder worden, het verlies van zelfrespect en het verlies van toekomstdromen en perspectief. Door middel van individuele coaching in Haarlem en omgeving of groepstrajecten krijg jij stapje voor stapje de regie over je eigen leven weer terug.

Lotgenotengroep verliesverwerking volwassenen

Het kan goed voelen om samen te zijn met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt als jij. Neem contact met mij op als je op zoek bent naar een lotgenotengroep om je verlies te verwerken. Ik vind het belangrijk om te weten wat jouw voorwaarden zijn en waar jij steun aan ervaart. Zo zou het kunnen dat je een ernstige ziekte hebt en je zorgen wilt delen met mensen die hetzelfde meemaken of dat je plotseling alleenstaande moeder bent en graag met lotgenoten wilt praten die ook jonge kinderen hebben. Of dat je er achter bent gekomen dat je geen kinderen kunt/gaat krijgen terwijl je wel een kinderwens hebt. Laat mij weten waar jouw behoefte ligt en ik ga voor je op zoek.

Coach in Haarlem en omgeving rouwverwerking

In het Punt? Komma! individueel maattraject help ik jou met de problemen of vragen die jij mij aanreikt en staan we uitgebreid stil bij de zaken die voor jou spelen. Dit kan zowel met de ouders als bijvoorbeeld de begeleiding van een kind, bijvoorbeeld in gezinnen waar een kind is weggevallen of voor een ouder die er opeens alleen voor is komen te staan. Onder verlieservaring en rouwverwerking vallen vele soorten van verlies. Het verlies na het wegvallen van een dierbare, verlies door problemen in het dagelijks leven rondom ouder worden, verlies van een ongeboren (klein)kind, het verlies van een relatie, verlies van een baan of de verlies van het plezier in je werk. Er gaan allerlei gevoelens door je heen, van verdriet tot woede. Dit heeft zijn weerslag op jezelf en op je omgeving. Het is tijd om te veranderen. De enige persoon die de sleutel heeft ben jijzelf.

Leren omgaan met de gebeurtenis

Ik kan het verdriet over wat je is overkomen niet wegnemen, maar ik kan wel samen met jou op zoek naar een goede manier om met de gebeurtenis om te gaan. Je gaat aan de hand van opdrachten ontdekken waar je deze openingen kunt vinden. Ik reik je suggesties aan die je zelf kunt uitproberen of kiezen waardoor we uitvogelen op welke manier je jouw leven een zinvolle wending kunt geven. Zo doe je recht aan jezelf en aan je naasten.

Menu